KANDIDATKINJA ZA ŽUPANICU

Sisak: Adelina Ivković predstavila izborni program Reformista

06.04.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Na razvoju gospodarstva i poljoprivrede te obnovi u potresu oštećenih objekata temelji se program Narodne stranke - Reformista za lokalne izbore, koji je u utorak u Sisku predstavila stranačka kandidatkinja za sisačko-moslavačku županicu Adelina Ivković.

Ivković je na konferenciji za novinare rekla da izborni program, osim spomenuta tri razvojna područja, obuhvaća i odgojno-obrazovno područje, obnovu zdravstvenih i socijalnih ustanova uz povećanje zdravstvenog standarda za sve građane, te razvoj energetike.

"U gospodarstvu ćemo se zauzeti za razvoj domicilne drvne industrije kreditnim linijama HBOR-a, podržavamo proizvodnju 'zelenih' oblika energije, planiramo elektrifikaciju zanemarenih ruralnih dijelova županije, a kao strateški projekt podržat ćemo izgradnju geo-termalne elektrane", kazala je.

Kao jedan od prioriteta spomenula je obnovu i izgradnju škola na području županije, uz istodobno povećanje kapaciteta u odgoju i obrazovanju kako bi se osigurala jednosmjenska nastava.

Najavila je utemeljenje centara izvrsnosti za nadarenu djecu, uz uvođenje besplatnog prijevoza za sve srednjoškolce.

Ivković je istaknula goleme neiskorištene mogućnosti razvoja tradicijskog, zdravstvenog, religijskog, sportskog i drugih oblika turizma.

Uz potporu Vladinom projektu završetka autoceste do Siska, Reformisti će se, kako je rekla, zauzeti za izgradnju obilaznice oko Petrinje kako bi se nakon obnove rasteretila gradska jezgra.