ŽELJKO KRAPLJAN

Sisački HDZ dobio novog predsjednika

14.04.2012 u 18:29

Bionic
Reading

Kako je javljeno iz izbornog povjerenstva, od troje kandidata, na zatvorenom dijelu Izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a u Sisku, za novog je predsjednika izabran Željko Krapljan

On je dobio 137 glasova nazočnih izaslanika, dok je Marijan Gašljević dobio povjerenje 54, a Vlasta Baća 17 izaslanika. Također su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, te izaslanici Županijske izborne skupštine što će se održati 28. travnja, kao i Općeg sabora HDZ-a.

Izvještajni i izborni dio skuštine bio je zatvoren, pa novinari nisu mogli čuti s kakvim su programima kandidati pristupili izborima. Zbog osjetnog pada rejtinga HDZ-a u Sisku, u predizbornoj je kampanji sve troje kandidata najavljivalo korijenite promjene u Gradskoj organizaciji. Krapljan je u dva mandata bio saborski zastupnik, a i dosad je u Gradskoj i Županijskoj organizaciji HDZ-a obnašao visoke dužnosti.

Iako su novinari bili pozvani na skupštinu, dozvoljeno im je samo da prisustvuju otvorenju skupa i pozdavnom govoru predsjednika Županijskog dbora HDZ-a, saborskog zastupnika Ivana Šanteka, inače i jedinog gosta. Kako je i najavio, dosadašnji predsjednik GO HDZ-a, sisački gradonačelnik Dinko Pintarć nije se ponovo kandidirao.

U svom je govoru Ivan Šantek naglasio golemu odgovornost novoizabranog rukovostva stranke, koje će imati zadaću povratiti visoki rejting HDZ-a. Napomenuo je kako su na lokalnoj razini na pad rejtinga utjecali uhićenje i suđenje Đuri Brodarcu, veliki požar u Rafineriji nafte, odlazak CMC-a iz sisačke željezare i prosvjedi u Herbosu. U slijedećem mandatu, dodao je Šantek, HDZ se mora na državnoj razini osposobiti za preuzimanje vlasti od nesposobne Kukuriku koalicije.