PREKO RUBA OČAJA U BIH

Siromašni roditelji prodali svoju trogodišnju kćer

07.10.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Vanbračni supružnici iz Broda u BiH su prošlog vikenda prodali susjedi svoju trogodišnju kćerkicu. Riječ je navodno o siromašnoj obitelji koja ima šestero djece

Odmah je pokrenuta istraga te su policajci ubrzo pronašli trogodišnju djevojčicu i smjestili je u sigurnu kuću, a nakon toga je vratili roditeljima. Izvor portala Nezavisne.com otkrio je novinarima da su roditelji prodali djevojčicu, a kupila ju je susjeda plativši roditeljima sve troškove na ruke.

Pretpostavlja se da su se roditelji odlučili na prodaju djeteta zbog siromaštva, jer žive u iznimno teškim uvjetima i imaju šestero djece.

Iako se slučaj službeno vodi kao 'davanje djeteta na usvajanje mimo zakonske procedure', roditelji M.R. i D.Č. za svoju su kćerkicu od susjede dobili 'određeni novčani iznos' te su osumnjičeni za prodaju svog djeteta.

Slučaj je, prema pisanju portala Nezavisne.com, u fazi istrage, a ukoliko se utvrdi da se radi o kaznenom djelu trgovine djecom, u njega će se uključiti i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).