JEDINA KOMUNIKACIJA

Sirijska režimska vojska ubija golubove pismonoše

17.02.2012 u 17:53

Bionic
Reading

Sirijska slobodna vojska objavila je na Facebooku snimke koje pokazuju kako oni međusobno u gradu Homsu komuniciraju preko golubova

Sirijska slobodna vojska, koja se već 10 mjeseci bori protiv regularne sirijske vojske za rušenje režima sirijskog predsjednika Bašara al- Asada, nedavno je na Facebooku objavila snimke koje pokazuju kako oni međusobno u gradu Homsu komuniciraju preko golubova, a što se dosad pokazalo jako učinkovito, nakon što su im u žestokim borbama koje traju već 15 dana prekinute sve komunikacijske veze.

Naime, grad Homs poznat je po velikom uzgoju golubova i rijetko koja kuća nema dresirane golubove, a najviše ih je upravo u starom dijelu grada gdje se i vode žestoki sukobi između pobunjenika i režimskih snaga. Golubovi svakodnevno lete i prenose informacije u vezi naoružanja, položaja sirijske vojske, snajperista, tenkova, te je jedino na takav način moguća komunikacija između kvartova koji su odsječeni jedni od drugih.

Nakon objave snimke na Facebooku, sirijska režimska vojska počela je pucati na svakog goluba u zraku te ih ubijati kako bi onemogućila daljnju razmjenu informacija između pripadnika sirijske slobodne vojske.

Golubovi pismonoše u Homsu