OSAM OZLIJEĐENIH

Sirija: Eksplozija pokraj konvoja UN-ovih promatrača

09.05.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Velika eksplozija pogodila je konvoj vozila UN-ovih promatrača u južnoj sirijskoj pokrajini Derai u srijedu i pritom je ozlijeđeno osam sirijskih zaštitara, javila je provladina televizijska postaja, a prenose svjetske novinske agencije

Zasad nema izvješća o ozlijeđenim promatračima, a televizija Adounia objavila jeda se eksplozija dogodila ispred njih te da ima oštećenih automobila, među kojima jedan u vlasništvu sirijskih državnih medija.

Šef promatračke misije UN-a u Siriji general Robert Mood bio je u napadnutom konvoju na ulazu u Derau, ali je živ i zdrav, rekao je fotograf agencije France Presse.

'U konvoju su bila četiri automobila UN-a sa 13 promatrača, među kojima general Mood i glasnogovornik Neeraj Singh', kazao je fotograf.

U međuvremenu su sirijski pobunjenici ubili najmanje sedam pripadnika paravojne postrojbe odane predsjedniku Bašaru al Asadu u napadu na autobus koji je prevozio borce kroz jedno predgrađe Damaska, rekli su oporbeni aktivisti.

U napadu je uništeno vozilo u predgrađu Irbinu. 'Vojnici su zatvorili to područje, a onda su tenkovi otvorili vatru. Jedna peterokatnica je jako pogođena, ali je bila prazna', rekao je aktivist Mohamed Said za Reuters.