MITO ZA 'POŠTENO SUĐENJE'

Širiću i Djedoviću mjesec dana istražnog zatvora

10.12.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivšem nogometnom sucu Željku Širiću i predsjedniku Sudačke komisije Stjepanu Djedoviću koji su jučer uhićeni zbog namještanja utakmica Hrvatske nogometne lige, određen je jednomjesečni istražni zatvor

Sudac istrage zagrebačkog županijskog suda odredio je Širiću i Djedoviću istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
Odvjetnik Krešimir Vilajtović izjavio je da je cijeli slučaj podvala, ne želeći objasniti što je pritom mislio.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja Uskoka demantirao je Vilajtovića, ističući kako nije riječ ni o kakvoj podvali.

Dvojica nogometnih dužnosnika uhićena su, kako je neslužbeno doznala Hina, nakon što su od prikrivenog istražitelja uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige.
Navodno su tražili oko 100 tisuća eura za 'pošteno suđenje' na više utakmica posljednjeg nogometnog prvenstva, a preuzeli su dio novca.

Hrvatska televizija
je objavila kako je dvojicu nogometnih dužnosnika prijavio predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš, jer su navodno od uprave splitskog prvoligaša tražili mito za tzv. pošteno suđenje Hajduku. Maleš je tako, navode mediji, odigrao ulogu USKOK-ovog pouzdanika na način da je spomenutom dvojcu predao označene novčanice.

Maleš je od dvojca tražio pošteno suđenje za Hajduk u HNL-u na proljeće, a oni su od njega tražili 100.000 eura. Rekao im je kako Hajduk nema crne fondove, te im je obećao samo 30.000 eura. Primopredaja je obavljena u četvrtak navečer u zagrebačkom hotelu Antunović, gdje je Maleš došao ozvučen, a odmah potom Širića i Djedovića je iznenadio USKOK, uhvativši ih s rukama u medu.

Dvojicu nogometnih djelatnika se tereti za primanje mita te zlouporabe položaja i ovlasti, i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.


STJEPAN DJEDOVIĆ - uhićeni predsjednik Sudačke komisije