USTAVNI SUD USVOJIO ŽALBU

Širić i Djedović uskoro na slobodi?

07.03.2012 u 08:39

Bionic
Reading

Bivši dopredsjednik HNS-a i nogometni sudac Željko Širić te bivši predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović danas bi trebali doznati hoće li izaći na slobodu ili ostati u istražnom zatvoru u kojemu su već tri mjeseca.

Naime, na zagrebačkome Županijskom sudu održat će se ročište na kojem će sudac istrage odlučiti hoće li dvojica bivših nogometnih dužnosnika izaći iz zatvora u Remetincu u kojemu su od 9. prosinca prošle godine, kada su uhićeni zbog sumnje da su od Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša tražili i uzeli mito za pošteno suđenje.

Njima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ustavni sud u međuvremenu je prihvatio dio žalbe obrane i ukinuo pritvor zbog mogućnosti ponavljanja nedjela ustvrdivši da je ta opasnost prestala s činjenicom da je Izvršni odbor HNS-a osumnjičene razriješio dužnosti i isključio iz nogometne organizacije. USKOK, pak, smatra kako su u poslu izgradili toliko jake veze da i dalje mogu utjecati na nekoga da zloupotrijebi položaj i ovlasti.

Ustavni suci zaključili su da i dalje prijeti opasnost od utjecaja na svjedoke.

U USKOK-u se nije moglo doznati koliko svjedoka još moraju ispitati, a u medijima se nagađa da ih je ostalo tek nekoliko te da bi osumnjičeni dvojac mogao izaći na slobodu već za vikend ili najkasnije idućeg tjedna.

Širića i Djedovića sumnjiči se da su od predsjednika Hajduka tražili 100.000 eura mita za pošteno suđenje, no čelnik splitskoga kluba odlučio ih je prijaviti te je postao USKOK-ov pouzdanik. Nakon uhićenja istraga je dodatno proširena na nezakonitosti u nogometnim klubovima "Split" i "Karlovac".