DVIJE NESREĆE U JEDNOM DANU

Sinu otkinuta noga, ocu teško stradala glava

03.10.2009 u 18:04

Bionic
Reading

Dvostruka nesreća jutros je zadesila obitelj Stipić iz mjesta Vrbova kraj Nove Gradiške. U pokušaju da spasi sinovljevu nogu, koju je otkinuo berač kukuruza, u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen Stjepan Stipić (55)

Naime, Miroslav Stipić (26) jutros je berući kukuruz na susjedovoj njivi stradao kada je neoprezno stao na pogonsku osovinu između traktora i berača kukuruza. U jednom trenutku osovina mu je zakačila nogavicu, povukla nogu i stroj mu je otkinuo lijevu potkoljenicu. Odmah su mu u pomoć pristigli susjedi i otac, piše Jutarnji list

– Hitna je stigla u trenu i oni su ga iznijeli iz njive koja je dosta dalje od puta. Vozeći ga prema bolnici rekli su ocu da se vrati u njivu, gdje je ostao dio otrgnute noge, te da ga hitno donese u bolnicu kako bi se mladiću pokušala spasiti noga – ispričao je Miroslavov brat Robert, dodajući kako je Miroslav cijelo vrijeme bio pri svijesti govoreći samo "..moja noga, moja noga". I dok je hitna prevozila mladića u bolnicu, njegov otac Stjepan je s rođakinjom žurno vozio otkinuti dio noge.

Nažalost, 38-ghodišnja rođakinja kod mjesta Zapolje izgubila je kontrolu nad vozilom i sletjela u kanal. I dok je ona prošla s lakšim tjelesnim ozljedama, Stjepan je zadobio povredu glave i kralježnice te je nakon ukazane prve pomoći u novogradiškoj bolnici prebačen na traumatologiju u Zagreb gdje se liječnici bore za njegov život.

U isto vrijeme u novogradiškoj bolnici liječnici su pokušali 26-godišnjem Miroslavu spasiti nogu no nažalost u tome nisu uspjeli. – Pokušali su sve ali kažu kako je otkinuti dio previše oštećen te da je nedostajalo 20 cm noge tako da unatoč svim naporima nisu mogli učiniti ništa.

Brat je sada izvan životne opasnosti, ali strepimo za oca - kazao je Robert (30) pokazujući ostatke uništene odjeće brata Miroslava i berač kukuruza koji je u trenu promijenio sudbinu ove obitelji.