MALVERZACIJE U MORH-U

Sinovčić pozvan za svjedoka na suđenju Zagorcu

26.11.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu četvrti put je započelo suđenje Vladimiru Zagorcu i ostalima zbog malverzacija novcem iz Ministarstva obrane, zbog obnove vikendice četvrtooptuženog Antuna Šporera

Optuženi umirovljeni generali Vladimir Zagorec, Matko Kakaragi te pomoćnik za graditeljstvo u MORH-u Juraj Vojković i bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret još su se jednom izjasnili da nisu krivi za optužbe da su nezakonito obnovili vikendicu također optuženog bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera

Istraga je u ovom postupku pokrenuta još 2000. godine, kada se nagađalo da je obnovom vikendice Šporer nagrađen jer je kao vijećnik tada oporbenog HSLS-a digao ruku za HDZ i osigurao mu većinu u skupštini - slučaj poznat kao zagrebačka kriza.

Suđenje je prvi put počelo 2002, a do danas nema presude. Predmet je u početku vodio sudac Dražen Tripalo koji je 2004. premješten na Vrhovni sud, pa je slučaj prebačen na suca Željka Konjića koji pak zbog opterećenosti nije zakazao raspravu do veljače 2006. godine.

Postupak je prošle godine preuzela sutkinja Rajka Tomerlin Almer

Na današnjoj raspravi obranu je iznio petooptuženi Kuret i rekao da ostaje pri izjavi da nije umiješan u malverzacije u MORH-u.

Tužiteljstvo je danas tražilo da se samo pročitaju iskazi svjedoka s prošlih suđenja, s čime se složio samo odvjetnik optuženog Kureta.

Ostali branitelji tražili su da se svi svjedoci ponovno ispitaju. Zagorčev odvjetnik Krešimir Krsnik ustvrdio je da je proces bio politički motiviran te da bi danas svjedoci mogli drukčije govoriti.

Suđenje se nastavlja 11. prosinca ispitivanjem troje svjedoka, među kojima je i zadarski moćnik Reno Sinovčić