ODBIJENA ŽALBA

Sinovčić ostaje na slobodi!

09.09.2010 u 19:02

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru odbilo je žalbu županijskoga državnog odvjetništva na rješenje istražnoga suca Vladimira Mikolčevića o puštanju na slobodu Rene Sinovčića (50), vanjskog stručnog suradnika NK Zadra i poznatoga zadarskog poduzetnika, koji je priveden prošli tjedan zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i sprečavanja dokazivanja

Potvrdio je to županijski državni odvjetnik Ivan Galović, a na sudu nisu željeli dati izjave dok odluka ne bude poznata stranama u postupku.

Renu Sinovčića policija je privela 3. rujna zbog osnovane sumnje da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i utjecao na druge svjedoke i oštećene na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi protiv pritvorenog Zlatka Lisice (32). Lisica je u pritvoru zbog kaznenog djela iznude u pokušaju.

Istražni sudac Mikolčević nakon jednosatna ispitivanja pustio je Sinovčića da se brani sa slobode kazavši da nije bilo zakonskih uvjeta za zadržavanje u pritvoru iako je to tražilo državno odvjetništvo.

Na odluku suca Mikolčevića žalio se županijski državni odvjetnik Galović.