AKCIJA OFFSIDE

Sinovčić:Nisam uhićen ni osumnjičen

Bionic
Reading

Reno Sinovčić od jučer se nalazi pod kriminalističkom obradom povodom akcije Offside, ali suprutono ranije obavljenoj informaciji u Jutarnjem listu koju je prenio tportal.hr još nije bio na obavjesnom razgovoru

U izjavi za Večernji list Sinovčić kaže kako ga je policijak kontaktirala i najavila mu obavijesni razgovor.

'Nisam uhićen, a da nisam niti osumnjičen potvrdili su mi iz policije, koju interesira mogu li im dati neke informacije o ovom slučaju. No, ja i dalje tvrdim da nemam nikakve spoznaje o namještanju utakmica, ali smo zbog tih stalnih optužbi i tražili da nas se i izbriše iz kladionice - rekao je Sinovčić koji nije potvrdio informaciju da mu je policija izvršila pretres stana. 

Akcija USKOK-a kojom se istražuju sumnje u namještanje nogometnih utakmica, a tijekom koje je privedeno 22 ljudi, od toga 20 hrvatskih državljana i dva slovenska, nastavljena je i u srijedu. Tijekom dana na ispitivanje su privedeni Miljenko Mumlek, Andrija Balajić i Zoran Ivančić, a prema riječima glasnogovornika MUP-a, postoji mogućnost novih privođenja.

U prostorijama USKOK-a i dalje ispituju privedene nogometaše koje se sumnjiči za namještanje utakmica. Dosad su ih ispitali 13, a ostale će ispitati tijekom dana.

Prema pisanju 24sata, danas su na ispitivanje stigli Miljenko Mumlek, Andrija Balajić i Zoran Ivančić. Prije njih su ispitani Darijo Šušak, Marijo Čižmek, Miljenko Božnjak, Neven Vuljanko, Ante Pokrajčić i Ivan Banović. Ispitivanje Mumleka završilo je oko 13 sati. Prema informacijama kojima raspolaže 24sata, na ispitivanje bi oko 15 sati trebalo doći još četvero ljudi.

Navečer će se odlučiti hoće li se od istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu tražiti pritvor za osumnjičene i za koje od njih. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da akcija traje od prošle godine te da hrvatska policija surađuje s njemačkom od koje je, na sastanku u Bochumu, dobila bitne informacije.

Borovec je dodao da nije isključeno da se istraga proširi i na druge države regije. Također je najavio nova uhićenja zbog namještanja rezultata utakmica Prve hrvatske nogometne lige. Za namještanje rezultata osumnjičeni su dobivali od 150 do 300 tisuća eura.

Istraga je započela u listopadu prošle godine, a sumnjivo je 12 utakmica: C. Sesvete – Zadar 1:2 (27. ožujka), Hajduk – Varteks (27. ožujka), S. Belupo – C. Sesvete 4:0 (3. travnja), Varteks – Dinamo (14. travnja), Lokomotiva – Međimurje 1:3 (14. travnja), Rijeka – C. Sesvete 4:2 (14. travnja), S. Belupo – Zadar 2:1 (14. travnja), C. Sesvete – Lokomotiva 1:2 (17. travnja), Varteks – C. Sesvete 4:1 (24. travnja), C. Sesvete – Zagreb 1:4 (1. svibnja), Cibalia – C. Sesvete 5:0 (8. svibnja), Hajduk – Međimurje (8. svibnja).

Ne zna se koje su od tih utakmica unaprijed dogovorene, a koje su se 'samo' pokušale namjestiti.