pandemija koronavirusa

Sinjska alka u novo normalnom; na tribinama fizička distanca

22.07.2020 u 15:52

Bionic
Reading

Ovogodišnja 305. sinjska alka će se 9. kolovoza u skladu s uputama Nacionalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite o fizičkoj distanci na tribinama, rečeno je u srijedu na primanju na kojem je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban primio vodstvo Viteškog alkarskog društva (VAD)

Boban je istaknuo kao je Splitsko-dalmatinska županija spremna staviti na raspolaganje sve svoje službe u organizaciju ovogodišnje Alke.

"Sinjska alka se održala i u težim vremenima pa će, ako Bog da, i ove godine. Osim financijskog dijela kojim županija podupire rad VAD-a i organizaciju Alke, spremni smo sve županijske službe staviti na raspolaganje kako bismo zajednički nastavili slavnu tradiciju Cetinskoga kraja, naše županije i cijele Hrvatske. Radimo zajedno kako bismo promovirali hrvatsku kulturnu baštinu i sačuvali svoje tradicionalne vrijednosti", rekao je Boban.

Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić je izvijestio kako je izaslanstvo tog društva posjetilo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i druge važne institucije.

"Svi su obećali doći na Alku. Imamo sjajnu suradnju i podršku Grada Sinja i sinjskoga franjevačkog samostana", rekao je Jukić.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac je rekla da su Dani Alke i Gospe Sinjske službeno otvoreni te kako se nada da će sve, u skladu s uputama Nacionalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite, proći u najboljem redu.

"Pazeći na sebe, najbolje pazimo i na druge", istaknula je Križanac.

U ime svih alkara alkarski vojvoda Boško Ramljak je izvijestio o pripremama za 305. sinjsku alku, ističući da su alkari i njihovi momci spremni za Baru, Čoju i za Alku.