PREKINUTI PREGOVORI

Sindikati: Nećemo raditi akciju pod pressingom

19.08.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Ni treća runda pregovora o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu nije urodila plodom. Nakon više od tri sata razgovara predstavnici sindikata medicinskih sestara i tehničara te liječničkog sindikata napustili su pregovore, tako da je štrajk djelatnika u zdravstvu sve izvjesniji

'Nećemo ući prerano u akciju i raditi pod pressingom, radije ćemo pričekati nekoliko dana i smisleno organizirati. Ponavljam, ja sam govorio, cilj nam je učinkovit štrajk, želimo da traje što kraće, kako bi bili pošteđeni građani i korisnici, mislim na pacijente i, naravno, mi koji smo sudionici', rekao je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

Iz Ministarstva zdravlja su priopćili kako su članovi Pregovaračkih odbora dva sindikata zatražili stanku u pregovorima radi pokretanja postupka mirenja i na taj način prekinuli pregovore.

Za prekid pregovora, poručuju iz Ministarstva, nije bilo razloga, budući da do pregovora o sadržaju prava iz Kolektivnog ugovora nije došlo.

'Naime, unatoč opetovanim nastojanjima ministra zdravlja, kao predsjednika Pregovaračkog odbora Vlade, da se pregovori vode o sadržaju Kolektivnog ugovora, Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara to nisu prihvatili. Pregovarački odbor Vlade i nadalje je otvoren za kolektivno pregovaranje', stoji u priopćenju resornog Ministarstva.