ishod referenduma

Preporod objavio prve rezultate: 88,03 posto učitelja i nastavnika odbilo ponudu Vlade

29.11.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Na izjašnjavanju članstva Sindikata Preporod i nečlanova koji su sudjelovali u štrajku, provedenom u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03 posto onih koji su pristupili izjašnjavanju odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske

U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43 posto, a u srednjoškolskim ustanovama njih 2543 ili 89,38 posto odbilo je ponudu Vlade. Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati, prenosi N1.

Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama prebrojavaju glasove, a službene i konačne rezultate objavit će u petak u 11 sati.

  • +9
Obraćanje sindikalista na velikom prosvjedu Hrvatska mora bolje Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Mreža nastavnici organizirano preko Facebooka je prikupljala podatke iz škola i izradila tablicu, a podaci iz nje pokazuju da odbijaju ponudu Vlade. Treba naglasiti da to nisu službeni podaci.

Prosvjed prosvjetnih radnika pod nazivom 'Hrvatska mora bolje' Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Niti premijer Andrej Plenković niti ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ne žele govoriti o daljnjim opcijama, možda i mogućoj sudskoj zabrani štrajka, dok ne stignu službeni rezultati referenduma među učiteljima. Ukoliko učitelji odbiju ponudu Vlade, mogli bi imati vrlo zanimljiv vikend, piše Dnevnik.hr.