obvezujuća uputa

Sindikat policije traži od ministra Malenice da omogući rad od kuće

30.10.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Sindikat policije Hrvatske pozvao je u petak Ministarstvo pravosuđa i uprave da u donese obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere za sprječavanje širenja epidemije i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave

Sindikat u priopćenju od ministarstva traži da ovisno o epidemiološkoj situaciji utvrdi mogućnost rada državnih službenika od kuće.

Ne donese li se ta uputa u najkraćem roku, doći će do kolapsa državne uprave i prestanka obavljanja osnovnih funkcija države.

Iako je vlada na sjednici prošlog četvrtka, 22. listopada, donijela odluku o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja epidemije bolesti covid-19 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave, kojom je naloženo donošenje obvezujuće upute, "ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica iz nama nepoznatih razloga odugovlači s donošenjem upute", kažu u priopćenju.

Dodaju da je situacija sa širenjem epidemije u Hrvatskoj dramatična te da je Ministarstvo unutarnjih poslova već je samostalno donijelo svoje obvezujuće mjere za sprečavanje širenja epidemije poput rada u odvojenim A i B smjenama.

Upozoravaju da se u ostatku državne uprave "virus nesmetano širi, nema dovoljno dezinfekcijskih sredstava, zaposlenici nemaju zaštitne maske, a prostorije u kojima se obavljaju poslove ne čiste se redovito", navodi sindikat.