POTEZ OČAJNIKA

Sindikat platio gorivo za brod na liniji Orebić - Korčula

21.11.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) danas je platio gorivo za brod 'Lovor' Mediteranske plovidbe iz Korčule kako bi taj brod mogao i dalje redovno održavati državnu brodsku liniju Orebić - Korčula, priopćeno je danas iz tog sindikata

U priopćenju iz SPH stoji da je, unatoč najavama i obećanjima, jedino taj sindikat poduzeo konkretnu akciju i osigurao redovno održavanje linije koja je od životne važnosti za otočane. Navodi se da je tako osiguran i posao za šest pomoraca, koji u smjenama plove na brodu 'Lovor'.

'SPH se nada da će ovaj primjer slijediti i oni koji bi morali poraditi na tome da Mediteranska plovidba d. d. opstane na otoku Korčuli gdje je svako radno mjesto ravno dobitku na lutriji', stoji u priopćenju SPH.

Agencija za obalni linijski pomorski promet iz Splita priopćila je potkraj listopada da je brodarska tvrtka Mediteranska plovidba iz Korčule otkazala daljnje održavanje klasične brodske linije 614 Orebić - Korčula te je najavila da će se novi brodar odabrati žurnim natječajem.

Uprava Mediteranske plovidbe potvrdila je, pak, prošlog tjedna da je nadležnom trgovačkom sudu podnijela prijedlog za pokretanje stečajnog postupka zbog teškoća u poslovanju.

Liniju Orebić - Korčula Mediteranska plovidba je održavala još od 1989. godine, a najviše su je koristili učenici i radnici s Pelješca.