RUŠENJE ZOR-A

Sindikalisti dobili suborca u HDZ-u

20.02.2014 u 16:53

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Središnjici HDZ-a u Zagrebu primio čelnike pet sindikalnih središnjica - Mladena Novosela (SSSH), Vilima Ribića (MHS), Krešimira Severa (NSH), Ozrena Matijaševića (HUS) i Damira Jakuša (URSH)

Nakon sadržajnog razgovora i razmjene mišljenja, predsjednik HDZ-a upoznao je sindikalne prvake sa službenim stajalištem Stranke o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o radu, navodi se u priopćenju iz HDZ-a.
HDZ ne podupire prijedlog i zatražit će njegovo povlačenje iz saborske procedure jer bi on, u sadašnjem obliku, poremetio ravnotežu međuodnosa rada i kapitala, smatraju u ovoj stranci. Dalje navode kako je stav HDZ-a da izmjene ne bi donijele rast zaposlenosti i gospodarski oporavak, nego bi potakle još veće socijalno raslojavanje stanovništva i osiromašenje radnika.

HDZ osuđuje neodgovorne izjave predstavnika Vlade RH da je sadašnji Zakon o radu uzrok gospodarske krize te smatra da njima nastoje naći alibi za vlastitu nesposobnost i skrenuti pozornost sa sve teže socijalne stvarnosti na područje radnog zakonodavstva. Najjača oporbena stranka, navodi se dalje, zagovara nastavak socijalnog dijaloga i apelira na socijalne partnere da uvažavaju interese svake od strana te da međusobne prijepore razriješe dijalogom. HDZ, na kraju, naglašava da se izmjene Zakona o radu ne bi smjele donositi bez maksimalno mogućeg stupnja suglasja i konsenzusa svih socijalnih partnera, posebno u ovako teškoj socijalno-gospodarskoj situaciji.