ŠTRAJK U JADRANKAMENU

Sindikalist ponudio ostavku ako uprava povuče otkaze radnicima

18.01.2012 u 15:27

Bionic
Reading

Tonči Drpić, čelnik Nezavisnog sindikata u bračkom Jadrankamenu, poslao je upravi tvrtke, kao znak dobre volje za početak ozbiljnog dijaloga, svoju ostavku na čelu sindikata ukoliko ona povuče dva izvanredna otkaza radnicima Marinu Avramoviću i Josipu Eteroviću

Ukoliko predsjednik uprave Jadrankamena Vedran Vilović povuče otkaze, u tom slučaju počelo bi se pregovarati o prekidu štrajka te isplati plaća za studeni i prosinac, božićnice i bona u naravi. Nakon povlačenja otkaza, Drpić bi ponudio svoju ostavku, a radnici Jadrankamena mogli bi početi s radom te nastaviti pregovore o ostvarivanju svojih prava i rješenju sudbine tvrtke.

'Ne želim da ja budem smetnja u pregovorima sindikata i uprave', izjavio je Drpić.

Na dopis je odgovorio dopredsjednik uprave Jadrankamena Nikola Kovačević koji radnike moli da prekinu s štrajkom i počnu raditi. Na kraju dopisa nema ni riječi o prvom preduvjetu za početak razgovora, o povlačenju dva izvanredna otkaza, nego se Kovačević uzda u Božju pomoć i blagoslov za sve zajedno.

Drpić smatra očitovanje dopredsjednika neozbiljnim i naglašava da se štrajk radnika Jadrankamena nastavlja do ispunjenja radničkih zahtjeva.

Podsjetimo da štrajk traje već duže od mjesec dana i, ako izuzmemo Drpićevu ponudu kao znak dobre volje, svi akteri ove drame još su tvrdo ukopani na svojim početnim pozicijama.