BANDIĆEVA ULAZNICA - GRAH

Sindikalci zabranili nastup političara u Maksimiru

24.04.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) ove će godine za 1. svibnja u Zagrebu organizirati prosvjedno obilježavanje Međunarodnog praznika rada na kojem će se građanima uz sindikalne čelnike obratiti i radnici neposredno pogođeni gospodarskom krizom, a ovoga puta neće u maksimirski park pozvati političare

ZAGREB - SSSH planira organizirati prosvjednu povorku od Trga bana Jelačića do Maksimira pod geslom 'I mi hoćemo raditi i od rada živjeti', u koju poziva i ostale sindikate i građane, zaključilo je Predsjedništvo najveće hrvatske sindikalne središnjice.

U maksimirskom parku sindikalci će održati prigodne govore s pozornice na velikoj livadi, pri čemu bi se posjetiteljima trebali obratiti i radnici koji su zbog recesije ostali bez posla i primanja.

Ovoga puta sindikati neće zvati političare kao što su to radili prethodnih godina, pa su, primjerice, predsjednik Republike Stjepan Mesić i potpredsjednik Vlade Damir Polančec za 1. svibnja bili česti gosti Maksimira.

SSSH ove godine neće sudjelovati niti u organizaciji zabavnog programa i podjeli besplatnog graha, za što bi se trebalo pobrinuti zagrebačko Gradsko poglavarstvo, tako da će se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak vjerojatno pojaviti u Maksimiru i bez sindikalne pozivnice.

No, političarima koji eventualno dođu za 1. svibnja u maksimirski park neće biti dozvoljeno da se s govornice obrate okupljenim građanima, kažu u SSSH.

Osim u Zagrebu, SSSH već tradicionalno organizira obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Splitu, Osijeku i Karlovcu.