KANDIDAT ŽIVOG ZIDA

Sinčić predao potpise, 'koliko god to boljelo elite'

07.12.2014 u 00:42

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić, kandidat Živog zida, predao je u 20 sati kandidaturu za predsjedničke izbore s 15.200 potpisa. U Državnom izbornom povjerenstvu u subotu do kraja dana očekivali su još dolazak nezavisnog kandidata Ivana Bavčevića

Uoči dolaska u Hrvatski sabor, gdje je članovima Državnog izbornog povjerenstva predao potpise, Ivan Vilibor Sinčić obavijestio je svoje pristaše i simpatizere da je prikupio i više od potrebnog broja.

'Stranka 'Živi zid', njezini brojni aktivisti i simpatizeri, organizirali su se u proteklih 12 dana diljem zemlje i učinili nemoguće. Predali smo 15.200 potpisa i svu drugu potrebnu dokumentaciju. Nakon što DIP pregleda te potpise i potvrdi moju kandidaturu, najavljujemo borbu za Pantovčak', rekao je Sinčić novinarima, nakon predaje kandidature.

Ustvrdio je da ostali predsjednički kandidati i stranke koje ih podupiru u proteklih 25 godina nisu učinile ništa za Hrvatsku.

'Dovedeni smo u stanje u kojem bismo slijedećih 26 godina morali ostvarivati rast BDP-a od pet posto da bismo dostigli 1990. Mislim da o njima i njihovim politikama više ne treba reći niti jedno jedino slovo', rekao je Sinčić.

Istaknuo je kako se njegov program temelji na zahtjevima za poništenjem pretvorbe i privatizacije i 'povratkom svega otetoga', lustraciji ratnih profitera i propalih političara, izmjeni Ovršnog zakona te trenutačnoj obustavi svih deložacija te povratku monetarnog suvereniteta Hrvatske.

Na Facebook stranici 'Ivan Vilibor Sinčić za predsjednika RH', kandidat Živog zida još je u petak obznanio da je u 10 dana prikupljeno više od 13.000 potpisa.

'Za to smo dobili ravno 0 minuta na programima bilo kojeg kanala HRT-a, a o komercijalnim televizijama da i ne govorimo. Živi zid je potpuno nevidljiv, kao da smo potpise skupljali u subsaharskoj Africi ili smo se kandidirali u Gvatemali', napisao je Sinčić.

'No, nema brige, jer se stvari konačno bistre, a ljudima postaje jasno kakve spodobe drže urednička mjesta državnih i privatnih medija i reklamnih agencija. Drznuli smo se ući u njihovu igru visoke politike pa su nam odlučili održati lekciju i pokazati nam svima gdje nam je mjesto. Ali neće ići, duh iz boce je pušten, Živi zid će imati predsjedničkog kandidata, koliko god to boljelo političke elite', poručio je Ivan Vilibor Sinčić.