FRANCUSKI MONSTRUMI

Sina od rođenja držali u truloj tamnici

06.03.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Francuski bračni par sedam je godina krio mračnu tajnu. Godinama su u zatočeništvu držali svog sedmogodišnjeg sina Dylana, a socijalni radnici otkrili su ih provjeravajući navode o zanemarivanju drugog djeteta. Uhićeni su i optuženi za zlostavljanje djeteta

MILLAU - Otac Franck (42) i njegova 35-godišnja supruga Stephanie krili su sina Dylana od svijeta, vjerojatno od njegova najranijeg djetinjstva, držeći ga zatočenog u mračnoj i prljavoj sobi u svojoj kući u gradu Millau na jugu Francuske.

'Dijete je bilo zaključano nekoliko godina u sobi u kojoj nije bilo ničega osim urinom natopljenog madraca, bez namještaja ili igračaka. Uvjeti su bili gori nego u zatvorskoj ćeliji', rekao je Patrick Desjardins, državni tužitelj u Millauu.

Socijani radnici pojavili su se u kući kako bi provjerili stanje u domaćinstvu nakon što je bračni par odbio odgovoriti na pitanja o svom mlađem sinu.

Šokirani djelatnici otkrili su sedmogodišnjaka u sobi. Bio je lišen svega, fizički onemoćao, ali očito inteligentan, iako nije išao u školu, rekao je Desjardins. Roditelji su privedeni, a djecu su preuzeli socijalni radnici.