HOROR KOD LIPIKA

Sin u ropstvu držao bolesnu majku

23.02.2011 u 13:21

Bionic
Reading

Pravi horor mjesecima je proživljavala bolesna starica u jednom selu u blizini Lipika. Njezin nasilni sin tretirao ju je doslovno kao robinju. Zabranio joj je izlazak iz kuće i svaki kontakt sa susjedima te joj je uzimao čitavu mirovinu

Bolesnu i teško pokretnu 75-godišnju staricu, 54-godišnji sin je svakodnevno psihički i fizički zlostavljao. Krajem prosinca prošle godine policija je već intervenirala, te je utvrđeno da je nasilni sin tukao majku i vrijeđao ju pogrdnim riječima.

Držao ju je zatvorenu u kući, nije smjela niti izaći, niti kontaktirati s nekim od susjeda, a kako u kući nema telefona, nesretna starica nije mogla pozvati ni pomoć. Mjesecima je živjela prepuštena na milost i nemilost nasilniku koji joj je uzimao i čitavu mirovinu, trošeći je na svoje potrebe.

Nakon prve intervencije policije u prosincu, nasilnik nije dugo mirovao. Već 10-og siječnja nastavio je po starom receptu zlostavljati svoju bolesnu majku. Kada je policija jučer ujutro došla u njihovu kuću, kako bi temeljem prijave iz prosinca 54-godišnjaka sprovela na psihijatrijsko vještačenje, zatekli su ponovo istu strašnu situaciju.

Starica je policajcima potvrdila da ju sin i dalje zlostavlja, brani joj izlazak iz kuće, kontakt s ljudima te joj i dalje uzima sav novac od mirovine, pa je 54-godišnjak odmah uhićen. Umjesto psihijatru, uz optužni je prijedlog doveden na sud. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s nasilničkim ponašanje, sutkinja mu je zasad odredila zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.