OČEVIM STOPAMA

Sin Steve Culeja zaposlio se u policiji: 'A ne pitate me za abolirane četnike?!'

30.03.2018 u 11:19

Bionic
Reading

'To vas zanima, zašto je jedan Culej zaposlen u policiji, a ne zanima vas koliko u policiji radi aboliranih četnika', dočekao nas je protupitanjem saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej, čiji je sin Ivan krajem veljače zaposlen u Policijskoj upravi zagrebačkoj

'Na radno mjesto policijskog službenika izabran je kandidat Ivan Culej, koji je ostvario ukupno 18.06 bodova te je drugi na rang-listi kandidata, dok je prvi na rang-listi izabran na drugo radno mjesto', navodi se u rješenju koje je potpisao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a koje je objavio Jutarnji list.

U rješenju se također navodi da je riječ o izvanrednom postupku prijama u državnu službu koji se provodi kad u državnoj službi postoji potreba prijama stručnih osoba s odgovarajućim radnim iskustvom.

27-godišnji Culej, jedan od tri sina saborskog zastupnika Steve Culeja, zapravo se vraća u policiju.

Otkaz je dao 2013., u doba vladavine SDP-a, zbog, kako kaže njegov otac, negativnih trendova u hrvatskoj policiji.

Podsjetimo, bilo je to doba kada se uvodila dvojezičnost u Vukovar i kada je mladi policajac Igor Gilja, sin poginulog branitelja, izbačen iz policije jer je sudjelovao u skidanju dvojezične ploče.

Ivan Culej tada je odlučio otići iz policije te je, kaže njegov otac, radio za minimalac u jednoj stolariji. Planirao je otići i u Njemačku, gdje mu kao fizioterapeut radi brat.

  • +13
Stevo Culej Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zašto se javio baš u zagrebačku policiju, stariji Culej ne zna. Kaže samo da mu je drago da mu sin odlazi iz Vukovara i kako se nada da se neće vratiti jer je tamo 'močvara'.

Poručuje da je jedini krimen Ivana Culeja taj što je njegov sin.

Razgovor skreće na abolirane pobunjene Srbe koji rade u vukovarskoj policiji. Podsjetili smo ga da je Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina određeno da određeni postotak pripadnika nacionalnih manjina treba raditi u državnoj upravi, pravosuđu ili pak u policiji.

Uz to, Culej je saborski zastupnik stranke koja je u koaliciji sa SDSS-om Milorada Pupovca, stoga se ne može očekivati kako bi upravo njegov HDZ mogao mijenjati ovaj Ustavni zakon u smjeru smanjivanja broja pripadnika nacionalnih manjina u policiji. 'Svjestan sam ja toga', rezignirano zaključuje Stevo Culej.