NAKON 10 DANA

Sin Slavice Knežević probudio se iz kome

16.10.2009 u 22:51

Bionic
Reading

Jan Torjanac (17) i dalje leži na neurokirurgiji KB-a Sestara milosrdnica, ali nije više životno ugrožen. Sin glumačkog para Slavice Knežević (54) i Marka Torjanca (42) probudio se iz kome, u kojoj je bio deset dana

ZAGREB - 'Jan se malo probudi, pa opet zaspi. Po nekim njegovim izrazima lica mislimo da nas je prepoznao. Promrmljao je i nekoliko riječi, ali bile su nerazgovijetne. Liječnici kažu da je ovo veliki napredak, a Slavica i ja stalno smo uz njega', rekao je na bolničkom hodniku Janov otac Marko Torjanac za 24sata.

U ponedjeljak, 5. listopada, Jan se vraćao s nastave iz zagrebačke 1. gimnazije. Na pješačkom prijelazu na njega je naletio automobil. Pritom je mladić teško ozlijedio glavu i slomio nogu. Prevezli su ga u bolnicu u Vinogradskoj. Zahvaljujući dobroj liječničkoj intervenciji, ali i njegovoj snazi te mladosti, Jan se napokon probudio iz kome. Također miče rukama i nogama, što je fantastični napredak. Ipak, predstoji mu dug oporavak i rehabilitacija, posebno zbog toga što je i prijelom noge bio iznimno težak.

Markovi i Slavičini kolege presretni su zbog razvoja situacije. Nadaju se najboljem.

'Strašno me to pogodilo jer mi je Slavica velika prijateljica. Znam Jana od malena, on je Škorpion kao i ja, a Škorpioni se uvijek izvuku', kaže glumica Ankica Dobrić

Sretna je i Perica Martinović, članica ansambla Gavelle, koja kaže da u kazalištu nisu ni sumnjali da će sve biti u redu. Perica kaže da je njezina prijateljica u Dubrovniku proživljavala sličnu situaciju nakon što joj je sin istih godina pao s motora i bio u komi, a danas je sretan i zdrav mladić. Marku i Slavici sigurno će se javiti mnogo prijatelja, a jedna od njih bit će i glumica Ana Begić. Dosad je Janovim roditeljima samo slala SMS poruke, ali rekla nam je da sada sakuplja hrabrosti da ih konačno nazove.

Nakon što je čula dobre vijesti, Slavica Knežević je ravnatelju Gavelle Darku Staziću SMS-om poručila da je Janu bolje.