OKOLICA ZADRA

Sin sjekirom ubio 62-godišnjeg oca

Bionic
Reading

U tijeku je kriminalistička istraga nad 41-godišnjakom s novigradskog područja koji se, pošto je noćas u obiteljskoj kući u Pridrazi ubio 62-godišnjeg oca, sam prijavio policiji, rečeno je na konferenciji za novinare zadarske Policijske uprave.

Noćas oko jedan sat, nakon dojave, zadarski policajci pronašli su u obiteljskoj kući u Pridrazi, u općini Novigradu, u blizini Zadra, mrtvoga 62-godišnjaka.

O pojedinostima tog ubojstva javnost je izvijestio glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan.

Dosadašnjim istraživanjem utvrđeno je da je 41-godišnjak u svojoj kući sjekirom napao oca, izudarao ga po glavi i nanio mu smrtonosne ozljede. Nakon toga nazvao je policiju i sam se prijavio, rekao je glasnogovornik Žodan.

Tijekom poslijepodneva 41-godišnji muškarac bit će predan pritvorskom nadzorniku zatvora u Zadru uz prijavu Županijskome državnom odvjetniku za kazneno djelo ubojstva.

Večernji list
je objavio da je ubojstvo počinio Vladimir Čulina Čuki, koji je prije 14 godina već počinio dvostruko ubojstvo u Splitu i to, kako su u to vrijeme izvještavali mediji, dvojice dilera.

Na policijskoj konferenciji u srijedu ništa nije rečeno o motivu ubojstva, odnosno još nije poznato je li svemu prethodila svađa oca i sina ili eventualno alkohol. Također, iako nam je neslužbeno potvrđeno da je otac bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja prema majci, u policiji ni to jučer nisu dovodili u vezu s ubojstvom.