PARTIJA PODUNAVSKIH SRBA

Sin Rade Leskovca želi biti gradonačelnik Vukovara

07.05.2009 u 15:42

Bionic
Reading

Kandidat Partije podunavskih Srba (PPS) za gradonačelnika Vukovara na lokalnim izborima Andrej Leskovac rekao je na konferenciji za novinare kako dosadašnji politički predstavnici srpske nacionalne manjine u Vukovaru nisu zaslužili da više budu u vlasti jer, kako je istaknuo, nisu riješili nijedno pitanje bitno za vukovarske Srbe.

'Vlast ne bi trebala biti ništa drugo nego služba narodu', poručio je Andrej Leskovac, dodajući kako su pripadnici srpske nacionalne manjine u Vukovaru i hrvatskome Podunavlju zaslužili da ih predstavljaju bolji politički predstavnici od sadašnjih.

Govoreći o očekivanjima PPS-a na lokalnim izborima, predsjednik te stranke Rade Leskovac je rekao da je kandidat za vukovarskoga gradonačelnika Andrej Leskovac (sin Rade Leskovca) prvi Srbin kandidat za gradonačelnika toga grada nakon rata.

'Ne očekujem da će Andrej pobijediti, ali smatram kako je časno da konačno i Srbi imaju svog kandidata za gradonačelnika ovoga grada', rekao je Rade Leskovac, dodajući kako PPS, osim za vukovarskoga gradonačelnika i Gradsko vijeće, na lokalne izbore izlazi i s listom za općinska vijeća Trpinje, Borova i Negoslavaca te kandidatima za općinske načelnike u Trpinji i Borovu.

Za razliku od SDSS-a, koji podupire koaliciju s HDZ-om na čelu, i Nove srpske stanke (NSS) za koju, kako je rekao, imaju informaciju da podupire kandidata za gradonačelnika iz SDP-a, PPS samostalno izlazi na izbore. Rade Leskovac na kraju je zaključio da je za PPS najvažniji problem u Vukovaru nepoštovanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u dijelu u kojem se taj zakon odnosi na proporcionalnu zastupljenost nacionalnih manjina.