nije osumnjičenik ni svjedok

Sin Janka Bobetka pozvan na razgovor zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku

17.07.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Ivan Bobetko u ponedjeljak je u na policiji ispitan o sumnjama vezanima uz ratni zločin na sisačkom području, doznaje se iz izvora bliskih istrazi

'Čuo sam se generalom Bobetkom prije pola sata, zvao me revoltiran. Pokušao sam doznati o čemu je riječ, ali mi je rečeno da je istraga tajna i tako ne znam je li Bobetko priveden kao osumnjičenik ili kao svjedok', kazao je za N1 Pavao Miljavac, umirovljeni general i bivši ministar obrane te predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Prema neslužbenim informacijama Bobetko nije uhićen već je u policiji bio radi 'davanja obavijesti', nakon čega je pušten.

U policiji se nije mogla dobiti nikakva informacija o Bobetkovu ispitivanju, s obzirom da je riječ o 'postupanju policije prema konkretnoj osobi'.

O svemu se oglasio i DORH. 'Slijedom informacije objavljene u sredstvima javnog priopćavanja da je 'priveden Bobetko zbog istrage o ratnim zločinima u Sisku', odgovaramo kako Ivan Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju ni kao osumnjičenik niti kao svjedok. Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima u smislu čl. 206.h. Zakona o kaznenom postupku. Državno odvjetništvo ne može dati više pojedinosti budući da je postupanje tijekom izvida tajno temeljem čl. 206.f. ZKP-a', stoji u odgovoru DORH-a.