ODGOVOR OBITELJI PUKANIĆ

Šimonović: Ne mogu ništa učiniti

26.03.2010 u 22:51

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović rekao je da 'ne može komentirati sudske odluke donesene u okviru procesnih nadležnosti u konkretnome predmetu' i time odgovorio svima koji od njega posljednjih dana traže da se utvrdi odgovornost 'curenja' SMS prepiski Ive Pukanića

Ovakvom izjavom ministar Šimonović neizravno je rekao da u odnosu na sutkinju Kršul ne namjerava ništa poduzimati, jer za to nema ni pravog povoda. Da nešto poduzme, od ministra je najprije tražio Nacionalov odvjetnik Čedo Prodanović, a s tvrdnjama da je sutkinja postupila nezakonito Šimonoviću se obratila i Pukanićeva obitelj.

Tvrde da je 'skandaloznim propustom sud povrijedio ljudska prava žrtve'. Ne želeći komentirati konkretni slučaj, Šimonović kaže da je sudac autonoman u donošenju odluka. To znači da ima pravo i na loše odluke.

Stegovni postupak protiv suca mogao bi se pokrenuti kada bi se dokazalo da je namjerno zloupotrijebio svoje ovlasti. U slučaju da se Pukanićevi SMS-ovi prihvate kao dokaz, takva bi se namjera teško pronašla.