NAKON PRESUDE UREMOVIĆU

Simkeov brat pokušao se ubiti

18.05.2010 u 16:43

Bionic
Reading

Arnold Uremović (24) osuđen je na Županijskom sudu u Rijeci na zatvorsku kaznu od 12 godina zbog ubojstva Vitomira Jovičića Simkea (36). Nepravomoćnu presudu iznijela je sutkinja Ika Šarić. Istovremeno, Simkeov brat je pokušao samoubojstvo

Arnold Uremović, protiv kojeg se na Općinskom sudu u Rijeci vode još četiri postupka zbog nasilničkog ponašanja, bacio je 8. travnja, 2009. oko 22 sata bespomoćnog Simkea u hladnu Rječinu. Simke je te kobne večeri prolazio mostom ispred Konta, prišao okupljenom društvu i upitao cigaretu.

Nakon što ju je dobio, Uremović je od njega tražio da oponaša Michaela Jacksona, a zatim ga je podigao i prebacio preko ograde u nabujalu Rječinu. Iako je jedna djevojka rekla drugoj da je vidjela Simkea kako izlazi iz vode, ova je ipak pozvala vatrogasce.

Dvanaest godina zatvora- Arnold Uremović

Njezina izjava bila je, nažalost, netočna, ali vatrogasci i policajci su joj ipak povjerovali te su tragali za Simkeom svega pola sata. Uremović je društvu zabranio da o njegovom činu govore te otišao u Italiju.

Simkeov otac drugo je jutro prijavio policiji njegov nestanak, a njegovo je tijelo pronašao Riječanin roneći u riječkoj luci tek deset dana nakon nemilog događaja.

Simkeovi prijatelji pokrenuli su stranicu na Facebooku u znak na njegovo sjećanje, no ubrzo su očevici počeli iznositi istinu. Uremović se vraćajući se iz Italije sam predao na granici, a cijeli slučaj šokirao je Riječane.

Uremović je tijekom suđenja više puta zaplakao i pokazao kajanje tvrdeći da je bio pijan te da nije znao da je Simke bio neplivač. Njegov odvjetnik Milenko Škrlec tvrdi da je ubojstvo počinjeno iz nehaja, no optužba ga je teretila za ubojstvo s neizravnom namjerom i tražila maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora.

Simkeov brat o zatvorskoj kazni Uremoviću doznao je od fotoreportera i snimatelja koji su prvi izašli iz sudnice. Ogorčen blagom kaznom te u vidno alkoholiziranom stanju, zbog čega ranije nije niti pušten u zgradu riječkoga suda, u više se je navrata pokušavao baciti sa platoa ispred suda na Ulicu Žrtava fašizma s visine od oko 15 metara.

Spriječili su ga novinari i pravosudni policajac do dolaska interventnih policajaca i Hitne pomoći, koji su ga zbrinuli.