OPET MIJENJA IME STRANKE

Silvio Berlusconi: Italia i basta!

11.01.2011 u 15:58

Bionic
Reading

U današnjoj ekskluzivnoj objavi talijanske PR agencije Dire, koja se oslanja na 'krugove bliske talijanskom premijeru', pod najnovijim imenom stranke našla se i trobojnica Republike Italije, ispod koje piše 'predsjednik Berlusconi'

Silvio Berlusconi je navodno odobrio novo ime i grb, nakon ankete koja je pokazala da narod pozdravlja promjenu iz Narod slobode u jednostavno – Italia.

Nije prvi put da aktualni talijanski premijer mijenja ime svojoj stranci. Dolazi kao svojevrsni podsjetnik na njegovu temeljnu stranku Forza Italia ili Naprijed, Italijo, koju je Silvio Berlusconi osnovao kada je ušao u politiku, 1994.

Godine 2008, po ujedinjenju s Nacionalnim savezom Gianfranca Finija, stranku preimenuje u Narod slobode, s tendencijom da skupa budu jaka snaga desnog centra.

No, kada je lani iz priče izišao suosnivač Fini i osnovao pokret Budućnost i sloboda, Berlusconi je odlučio promijeniti ime stranke. Opet. Možda kao treću sreću pred za njega turbulentan tjedan kada bi talijanski ustavni sud trebao odlučiti o ustavnosti zakona kojime se opravdava neodržavanje procesa protiv premijera na dužnosti.

Zanimljivo je da ga je uvela upravo većina desnog centra Silvija Berlusconija. Kad imate toliko putra na glavi, politički, poslovno i privatno, onda se svojski i potrudite da pred ustavom postanete – 'jednakiji'.