SAVJET ZA MANJINE UPOZORAVA

'Silvija Luks je izrekla ogromnu uvredu vjernicima'

17.03.2011 u 11:04

Bionic
Reading

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer upozorio je predsjednicu Nadzornog odbora HRT-a da je izrekla ogromnu uvredu vjernicima izjednačivši posjet Milana Kujundžića grobu Ante Pavelića i svoj posjet grobu majke Tereze

'Silvija Luks izrekla je ogromnu uvredu vjernicima kada je izjednačila majku Tereziju i Antu Pavelića, a ta njezina izjava je naročita uvreda Srbima, Romima i Židovima', rekao je Tolnauer, koji se na sjednici Savjeta za nacionalne manjine u Banskim dvorima osvrnuo na prekjučerašnju sjednicu Programskog vijeća HRT-a.

Također, Tolnauer je komentirao prosvjede i rekao da, koliko god su legitimni, sudionici nemaju pravo uzvikivati: 'Cigani!', jer time vrijeđaju romsku nacionalnu manjinu.

Savjet za nacionalne manjine usvojio je prijedlog izvješća o utrošku sredstava u proračunu za 2010. te prijedlog odluke o rasporedu 41. 336.318 kuna za 2011. godinu.

'Nažalost, i ovo pitanje godišnjeg izvješća se politiziralo te želim demantirati izjave nekih predstavnika nacionalnih manjina vezanih za izvješće. Vrijeme je preozbiljno da bismo bili taoci sitnih i pojedinačnih interesa', rekao je Tolnauer, pokušavajući odagnati bilo kakve sumnje u namještanje raspodjele sredstava s obzirom na manjine koje su u vladajućoj koaliciji.