BITKA ZA PENZIĆE

'Silvano Hrelja prodao se za novi mandat!'

09.09.2010 u 19:45

Bionic
Reading

Izbori su sve bliže, pa su i umirovljenici po običaju sve nervozniji: ovog puta, izgleda, na listama će se pojaviti samo dvije opcije – HSU, koji će u koaliciju s SDP-om te Umirovljenici zajedno, koji će samostalno

Ovi posljednji našli su se u četvrtak u Splitu kako bi novinare podsjetili da su 'treća snaga u Hrvatskoj' i da im, navodno, masovno prilaze nezadovoljnici iz HSU-a.

'Gospodin Silvano Hrelja prodao se, izdao je umirovljenike za svoj treći mandat u Saboru. To mu ne služi na čast', oštar je bio šef ovog umirovljeničkog bloka Lazar Gruić. On, pak, na sva usta hvali program gospodarskog oporavka Jadranke Kosor, da je u Saboru digao bi ruku i za njezin prijedlog proračuna.

'Mi smo interesna skupina i ne sramimo se toga, zastupamo umirovljenike, a ne prihvaćamo Hreljine izjave da ne želi stranku starih ljudi. Pa on ni nije umirovljenik!', čudio se Gruić. Odbio je tvrdnje da su Umirovljenici zajedno HDZ-ovi igrači.

'Već su nam prišle stotine bivših članova HSU-a, negdje i cijeli ogranci, a za nas će glasati 60 posto njihovih simpatizera', uvjeren je.

Novinare je pokušao uvjeriti da baš ova snaga 'čisti svoje redove', pa izbacuje članove koji su okaljali ugled umirovljeničkih stranaka. Desno od njega u tom trenutku sjedio je Miljenko Boban, bivši splitski gradski vijećnik koji je u prošlom mandatu od SDP-a prebjegao HDZ-u, pa je njega i kolegu Antu Kriletića Ivo Sanader počastio s nekoliko unosnih nadzornih odbora.

Prije nešto više od godinu dana otkrilo se da su ova dvojica umirovljenika iz gradskog proračuna primali 19 tisuća kuna mjesečno na račun svoje udruge Treća životna dob. Boban tvrdi da je preko sto tisuća kuna potrošeno na 'mjerenje tlaka umirovljenika'.

Pravo čišćenje, nema što.