OTKRIĆE ČISTAČA KOROVA

Silovatelj danima visio na stablu u Kaštelima

Bionic
Reading

Na oko stablu hrasta visokom 20 metara, u neposrednoj blizini kaštelanske magistrale u Kaštel Štafiliću, jučer je nešto prije 11 sati pronađeno obješeno tijelo muškarca srednje životne dobi. Premda policija još nije objavila identitet mrtvog muškarca, sve indicije upućuju na to kako se radi o kaštelanskom silovatelju Anti Zečeviću Zeki (43) za kojim je policija bezuspješno tragala još od 20. rujna

SPLIT - Zečević se objesio narančastim konopom koji je, pak, prije ukrao iz konjušnice koja je u vlasništvu svekra njegove žrtve. Zeko je, doznaje Slobodna Dalmacija, u toj konjušnici svojedobno i pomagao tako što je, među ostalim, zavarivao i ogradu. Također, detalj koji potvrđuje činjenicu da se radi upravo o Zečeviću jest to što je pronađen u istoj odjeći koju je imao na sebi i na dan kad je silovao nesretnu konobaricu.

Tijelo obješenog muškarca na stablu je visjelo posljednjih sedam dana, zbog čega se s mjesta samoubojstva do udaljenosti i od stotinu metara širio nesnošljivi smrad. Kako se moglo vidjeti, na tijelu su bile primjetne truležne promjene, ruke su mu bile gotovo potpuno crne, a odjeća prilično prljava. Iz policije Slobodna doznaje da na tijelu nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt.

Vlasnik obližnjeg zemljišta koje se koristi za parkiranje automobila i autobusa prije nekoliko dana osjetio je intenzivan miris koji se širio s obližnje zemljišne parcele, ali je mislio da se radi o uginuloj životinji, psu ili mački. Tek je jučer ujutro radnik koji je na zemljištu odmah uz mjesto samoubojstva bagerom čistio korov uočio tijelo muške osobe te je odmah zastrašujući prizor prijavio kaštelanskoj policiji.

Zanimljivo je kako se hrastova šuma gdje je pronađen muški leš nalazi samo nekoliko minuta vožnje od mjesta gdje je Zečević silovao kaštelansku konobaricu. Upravo sjeveroistočni dio tog područja policija je nakon silovanja više puta pretraživala. Po nalogu istražnog suca tijelo je prevezeno na Odjel splitske patologije gdje će se tijekom današnjeg dana obaviti obdukcija.

Podsjetimo, u proteklih 16 dana, koliko je prošlo otkako je Zečević silovao 31-godišnju konobaricu iz jednog kaštelanskog kafića, u javnosti su se pojavile razne spekulacije, među kojima i priča da se Zečević ubio, za koju se sada, unatoč policijskom demantiju, ispostavilo da je vjerojatno bila i točna.

Samoubojstvo je navodno najavio i jednom gostu kafića u kojemu je boravio svakog dana, a u kojemu je radila žrtva silovanja, a isto to najavio je i samoj žrtvi kazavši joj kako će ubiti nju, a zatim i sebe. Isto tako, tek nekoliko dana nakon silovanja navodno je viđen u Kljacima, u zaselku Durdovima, a nakon policijskog češljanja terena ni tamo nije pronađen.