ZAJEDNO PROTIV VLADE

Severina prihvatila poziv sindikata

05.06.2010 u 18:02

Bionic
Reading

Poznata pjevačica će potpisivanjem peticije za referendum protiv izmjena Zakona o radu podržati sindikate, a pozvala je i ostale da se priključe borbi protiv Vladinih namjera koje idu na štetu radnika

Kako bi uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, sindikati će u pomoć pozvati poznate osobe s domaće javne scene, od intelektualaca do estradnih zvijezda. Čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević najavio je da će osobno pozvati i Severinu, na što je poznata pjevačica ubrzo reagirala te zamolila i sve ostale da se priključe.

'Koliko god mogu, drage volje ću pomoći radnicima da zaštite svoja prava. Pozivam i ostale javne osobe da se priključe, a sve građane i radnike da potpisuju peticiju', izjavila je Severina za Novi list.

Podsjetimo, tportal je pisao o akciji pet sindikalnih središnjica u borbi protiv Vladine namjere da se izmjenama Zakona o radu (ZOR) praktički omogući ukidanje svih kolektivnih ugovora, a time i prava poput regresa, božićnica, duljeg godišnjeg odmora, naknada za troškove prijevoza itd. Tako će u Hrvatskoj od 9. do 24. lipnja pet sindikalnih središnjica prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu kojima Vlada želi omogućiti ukidanje svih kolektivnih ugovora, pa tako i prava koja su propisana tim ugovorima. U zakonskom roku od 15 dana trebalo bi se prikupiti oko 450 tisuća potpisa, koliko je potrebno da bi se organizirao referendum o najavljenim izmjenama Zakona o radu.