TROJE U KOMI

Šestero ljudi u teškom stanju zbog uboda krpelja!

30.06.2010 u 08:54

Bionic
Reading

Šestero je muškaraca, zbog uboda virusom zaražena krpelja, u teškom stanju i s dijagnozom upale mozga i moždanih ovojnica tijekom posljednjih nekoliko dana završilo na respiratoru Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, javlja Večernji list

Svih šestero zaraženih su muškarci, a dolaze s područja Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Osijeka te Šenkovca i Maruševca.

'Tri pacijenta među kojima su dvojica 60-godišnjaka i jedan 33-godišnji mladić još su u komi i na respiratoru uz vrlo ozbiljne prognoze ishoda bolesti' – rekao je za Večernjak prof. Antun Beus, ravnatelj Klinike.

Dodao je i da su dvojica pacijenta, jedan iz Osijeka (51) te 60-godišnjak iz Karlovca, koji su također na liječenje primljeni prije 10-ak dana, malo bolje iako je njihovo stanje i dalje ozbiljno i teško.

'U ponedjeljak smo zaprimili i 31-godišnjaka iz Šenkovca kojemu je virus uzrokovao jaku paralizu lica', rekao je ravnatelj.

Večernjak piše da, iako se zna da ubod zaražena krpelja može izazvati menigoencefalitis, infektolozi ističu, nikada nisu imali tako težak oblik bolesti.

'U pacijenata je virus izazvao tešku upalu najprije ovojnica, a onda i mozga te se potom 'spustio' niz kralježnicu i uzrokovao paralizu disanja', pojasnio je prof. Beus.