PREDSJEDNIK NE HAJE

Šest Trumpovih savjetnika za AIDS podnijelo ostavke

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.06.2017 20:24
  • Objavljeno 18.06.2017 u 20:24
Melania, Donald i Barron Trump
Melania, Donald i Barron Trump Izvor: Reuters / Autor: YURI GRIPAS
Šest članova povjerenstva koje je službeno zaduženo savjetovati američkog predsjednika Donalda Trumpa u borbi protiv AIDS-a u nedjelju je objavilo da je podnijelo ostavke na dužnost jer Donalda Trumpa 'ne zanima' ovo pitanje

Šest stručnjaka u svom je pismu, koje objavljuje Newsweek, ustvrdilo kako američka vlada 'nema strategiju borbe protiv epidemije AIDS-a'.

Prema njihovim navodima, predsjednik ne traži 'nikakvu informaciju' o ovom problemu od stručnjaka nadležnog savjetodavnog povjerenstva, koje može brojati do 25 članova.

'Što još više zabrinjava', nastavljaju potpisnici koji su dali ostavku, vlada 'brani zakone koji će naštetiti osobama zaraženim virusom HIV-a i zaustavit će se ili čak vratiti unatrag značajan napredak u borbi protiv bolesti.'

'Ne možemo zanemariti brojne signale koje šalje Trumpova vlada pokazujući da ne uzima ozbiljno postojeću epidemiju i potrebe osoba zaraženih HIV-om', dodaje se u pismu o ostavci.

Samo 40 posto osoba u Sjedinjenim Državama koje su zaražene virusom HIV-a, uzročnikom AIDS-a, ima pristup tretmanima potrebnim kako bi preživjeli, podsjećaju stručnjaci.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal