POTJERA U OSIJEKU

Šest patrola lovilo 80-godišnjeg vozača

14.09.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Dosad neviđena policijska potjera osječkim ulicama zaprepastila je građane grada na Dravi, a policijski ulov bio je neočekivan i za policajce koji su u svom poslu navikli vidjeti svašta – huligan u bijelom mercedesu bio je osamdesetogodišnji građanin Rovinja!

Policajac je primijetio bijeli mercedes njemačkih registracijskih oznaka kako vozi ulicom u zabranjenom smjeru. Pokušao ga je zaustaviti, ali se vozač nije puno premišljao već se dao u bijeg po biciklističkoj stazi. U potjeru su krenule dvije policijske patrole. Bilo je tu i sudaranja s policijskim vozilima, a na koncu je divljeg starca lovilo čak šest policijskih patrola, piše Novi list

Kad su ga konačno sustigli i prepriječili mu put, slijedila su nova iznenađenja. Sveukupno je vižljasti starčić nakupio devet policijskih prijava: jednu kaznenu prijavu dobio je zbog »uništenja i oštećenja tuđe stvari«, jer se zabio u dva policijska automobila i oštetio ih.

Drugu kaznenu prijavu dobio je zbog krivotvorenja isprava, jer je na Mercedesu imao lažne njemačke registracijske pločice. Sedam optužnih prijedloga dobio je zbog: posjedovanja ilegalnog vatrenog oružja (kod sebe je imao pištolj), nije se zaustavio na znak policajca, zbog vožnje u suprotnom smjeru, te vožnje po biciklističkoj stazi!

Optužne prijedloge dobio je i zbog činjenice da mu je vozačka dozvola istekla, a automobil je bio neregistriran i neosiguran. Posljednju je prijavu dobio zbog odbijanja alkotesta.