SISTEMATSKI PREGLED

Šešelj se u pola godine udebljao 40 kilograma

12.05.2009 u 09:55

Bionic
Reading

Haški sud objavio je u ponedjeljak nalaze nizozemskih liječnika da optuženi Vojislav Šešelj nema ozbiljnih zdravstvenih problema, ali da je gojazan, ima masnu jetru i povišeni krvni pritisak

Istovremeno je ICTY objavio i mišljenje specijalista iz Srbije na čelu s Milovanom Bojićem, koji su na poziv obrane ocijenili da površan dijagnostički postupak nizozemskih liječnika ugrožava Šešeljevo zdravlje.

Napominjući da se redovno obavljaju kontrole Šešeljeva zdravlja, doktor Eickhoff je zaključio da kod optuženog nema naznaka ozbiljnije bolesti.

Te nalaze potvrdilo je i troje nizozemskih specijalista - gastroenterolog, internist i kardiolog - koji su Šešelja pregledali 24, 28. i 29. travnja, a izvještaj sudskom vijeću podnijeli su 7. ožujka.

Dijagnoza koju su specijalisti postavili glasi: 'Pretjerana tjelesna težina, uz masnu jetru i visok krvni tlak... Što znači da je visok krvni tlak u kombinaciji za znatno povećanom težinom u ovom trenutku bolest koju valja liječiti.'

Precizirajući da je Šešeljeva tjelesna težina porasla sa 93 kilograma u studenome prošle godine na sadašnjih 133 kilograma, nizozemski liječnici su kao terapiju preporučili 'promjenu životnog stila, uz primjenu dijete i fizičke aktivnosti', prenijela je Beta.