GLUMAC U POLITICI

Sergej Trifunović baca rukavicu Vučiću? Evo što on kaže o tome

10.01.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je u četvrtak kako je jedini kandidat za predsjednika tog srbijanskog pokreta, ali i da ima saznanja da se glumac Sergej Trifunović planira kandidirati za tu funkciju

Olenik je za srbijanski dnevnik Danas kazao da je njegov program prije svega prepoznavanje nužnosti smjene vlasti predsjednika Srpske narodne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao kako nema dileme da bi Srbija trebala težiti i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo postati punopravni član svih međunarodnih organizacija i kako bi trebalo voditi politiku 's jasnom svješću o tome da je Kosovo zapravo nezavisna država'.

Olenik je pozvao građane da se odazivaju građanskim prosvjedima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beogradu i ocijenio da nije sasvim jasno koliki je utjecaj Saveza za Srbiju na tim prosvjedima. Riječ je o oporbenom pokretu kojeg je prošlog rujna oformio nekadašnji beogradski gradonačelnik Dragan Đilas, a kojeg čine Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Zdrava Srbija, Ljevica Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Pokret Otadžbina i Udruženi sindikati Srbije Sloga.

'Zatvorene oči i začepljene uši'

Član Izvršnog odbora PSG-a kazao je da se zalaže za bojkot izbora pod trenutnim uvjetima, a kao jedan od glavnih razloga navodi nedavno održane izbore u Lučanima, gdje su biračima, kako je rekao, bile 'zavezane oči i začepljene uši'.

'Ukoliko se ništa ne promijeni do parlamentarnih izbora, biračima će biti vezane i noge, a onda je potpuno besmisleno sudjelovati u izradi fasade režimu Vučića da je Srbija država u kojoj vlada minimum uvjeta za demokratske izbore', izjavio je Olenik.

Trifunović bez komentara

Poznati glumac Sergej Trifunović izjavio je u četvrtak kako ne želi komentirati Olenikovu izjavu da bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsjednika PSG-a.

  • +7
Sergej Trifunović Izvor: Pixsell / Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL

'Olenik može izjavljivati što god hoće, ali ja ne želim ništa komentirati', kazao je Trifunović za agenciju Beta.

Rok za podnošenje kandidature za predsjednika PSG-a je 18. siječanj, a izbori za novog predsjednika zakazani su za 26. siječnja. Osnivač PSG-a i bivši pravobranitelj Saša Janković dao je ostavku na funkciju koju je obnašao od svibnja 2017. te je najavio povlačenje iz politike.