NI REMETINEC MU VIŠE NIJE PROBLEM

Šepavi Sanader najviše se boji lisičina?

24.06.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Ivo Sanader jednom je izbjegao da mu se pred objektivima hrvatskih medija stave lisičine na zapešća tako što je pobjegao u Austriju. Danas, kada se pomirio s predajom hrvatskom pravosuđu, izgleda kao da se ipak još nije pomirio s famoznim lisičinama na rukama koje su vodile Hrvatsku šest godina

Ivo Sanader prije točno devet dana u zatvorskoj teretani ozlijedio je ligamente noge i završio u gipsu. Njegov odvjetnik Čedo Prodanović za tportal je rekao kako se Sanaderu stanje zakompliciralo, odnosno da mu je noga natekla, da se na nju ne može osloniti te da su mu stoga morali skinuti gips i staviti longetu.

'Ja sam mislio da to nije neka ozljeda i da će mu biti bolje za nekoliko dana, ali sam razgovarao sa stručnjacima i rekli su mi da je to ozbiljnija ozljeda i da izlječenje može trajati i do dva mjeseca', rekao je Prodanović odbacivši svaku mogućnost da Sanader tom ozljedom unaprijed manipulira hrvatskom pravosudnom policijom u čije bi ruke mogao doći za sedam do 20 dana.

Naime, ako Sanader bude na štakama ušao u Hrvatsku, odnosno u Remetinec, pravosudna policija mu ne mora staviti lisičine na zapešća. Ako se prisjetimo taštine koja je virila iz svake pore bivšeg premijera, nije nemoguće da je Sanader cijelu situaciju oko svog zdravstvenog stanja unaprijed izrežirao kako se nikad ne bi za njega moglo reći (ni fotografski dokumentirati) da je u lisičinama doveden u Hrvatsku. Ipak, takav scenariji još uvijek spada u brdo negativnih priča koje se danas stvaraju na račun Sanadera i među kojima je teško razabrati one koje imaju veze s istinom i one koje imaju veze s običnim prezirom.

Sanader će dakle, uskoro biti doveden u zatvor u Remetinec gdje će čekati poziv USKOK-a na ispitivanje. Sanader je osumnjičen za čak šest korupcijskih afera i tek nakon njegova iskaza moći će se odlučivati o podizanju optužnica.

Neki mediji objavili su da bi Sanader, iz sigurnosnih razloga, u Remetincu vrijeme mogao provoditi u samici ženskog odjela, ali nam to njegov odvjetnik Čedo Prodanović nije mogao potvrditi. U svakom slučaju, Sanader će u istražnom zatvoru u Remetincu živjeti prema pravilima koja vrijede za sve zatvorenike – od osumnjičenika za manje krađe do onih koji su, kao Sanader, osumnjičeni za milijunske štete na račun hrvatskih poreznih obveznika.

Kako izgledati Sanaderov boravak u Remetincu, pogledajte u kratkoj video reportaži tportala.