NE ODUSTAJU OD PROSVJEDA

Seljaci ponovno blokirali ceste

11.03.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Poljoprivrednici, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, koji su u podne s oko 150 traktora zaustavili promet na tri državne ceste: Vinkovci - Osijek, kod Jarmine, Vinkovci - Županja, kod Gradišta i Ilače nedaleko od Tovarnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u 14 sati, kako su i najavili, deblokirali su prometnice. No, kako do 16 sati nitko od prozvanih nije udovoljio njihovim zahtjevima na istim je cestama promet opet blokiran

Na jednom traku prometnica seljaci s traktorima ostali su čekajući da im se do 16 sati javi netko iz Vlade i ponudi sastanak, no, kako do toga nije došlo ponovno su blokirati prometnice.

'Zahtijevamo da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima, da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu četiri kune, da se odblokiraju svi računi seljaka, da se mali i srednji poduzetnici oslobode svih plaćanja prema državi te se dokapitaliziraju kako bi mogli krenuti s proizvodnjom', naveo je Pokrovac dodajući kako seljaci zahtijevaju i izradu strategije poljoprivredne proizvodnje za narednih deset godina.

Također je ponovio da, ako dođe do dogovora s Vladom, Sindikat traži da jamac dogovorenoga bude predsjednik Republike Ivo Josipović. Seljaci također zahtijevaju da Vlada raspiše parlamentarne izbore.

'Vidimo da je situacija u Hrvatskoj jako teška. Vidimo da su nužni prijevremeni izbori. Ako dođe do promjene Vlade, želimo da predsjednik Republike osigura naša prava. Tako, u slučaju ako se promijeni Vlada, da se ne dogodi da oni drugi koji dođu na vlast kažu kako s nama nemaju ništa. On nama može biti jedina zaštita, koji ta prava može nama ispuniti', izjavio je Pokrovac za Hrvatski radio.

Dotaknuo se i izjave ministra Petra Čobankovića koji je jučer, kako prenose mediji, izjavio kako 'ne zna o čemu bi trebao razgovarati s Pokrovcem jer Pokrovac nije poljoprivrednik već gospodarstvenik', poručivši Čobankoviću 'neka se sjeti ožujka i lipnja prošle godine, kada je tražio i molio Pokrovca jer mu se radilo o fotelji'. 'Nadam se da će ministar i ovoga puta potražiti Pokrovca', rekao je.