ČOBANKOVIĆ NE POPUŠTA

'Seljaci ne mogu dobiti nešto čega nema'

21.06.2010 u 18:36

Bionic
Reading

'U Hrvatskoj je registrirano 180 tisuća poljoprivrednika, pa vi izračunajte koliko ih prosvjeduje', kazao je ministar poljoprivrede u Splitu

'Ne vidim razloga za bilo kakve aktivnosti ili prosvjede', izjavio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković komentirajući novu 'traktorsku bunu' u Slavoniji i prijetnje novom rundom blokada prometnica. Ministar ne izgleda nimalo zabrinuto, dapače: tvrdi da prosvjeduje tek mali dio hrvatskih seljaka.

'U Hrvatskoj ih je službeno evidentirano 180 tisuća, oko 90 tisuća ih prima novčane potpore, pa izračunajte koliko ih je na cestama. Samo, molim vas, nemojte preuveličavati', apelirao je Čobanković na novinare.

'Ne postoje nikakve mjenice koje oni traže, postoje samo obavijesti o pravima koja dolaze na naplatu u lipnju iduće godine. Svi seljaci dobili su te obavijesti na svoje adrese', kazao je Čobanković.

'Jasno je da je poljoprivrednicima ugodnije slušati gospodina Tomislava Pokrovca ili nekoga sličnoga nego ministra koji kaže da su njihova prava ostvarena. Ne može se dobiti nešto čega nema, seljaci će dobiti ono što je po zakonu predviđeno i u onom iznosu u kojemu su u proračunu osigurana sredstva', tvrd je ministar.