POTPORA BRANITELJIMA

Seljaci masovno stižu u Zagreb na prosvjed

25.02.2011 u 15:33

Bionic
Reading

Sindikat hrvatskih seljaka podupire braniteljski prosvjed na Trgu bana Jelačića i sigurno je da će naše članstvo u velikom broju sudjelovati u prosvjedu protiv Vlade, jer smo nezadovoljni njezinom politikom na svim razinama, poručio je u petak iz Vinkovaca seljački vođa Tomislav Pokrovac

Poljoprivredni proizvođači, okupljeni od prije nekoliko mjeseci u sindikalnu organizaciju, tako ne odustaju od potpore Braniteljskoj akciji, jer smatraju da je riječ o 'zajedničkom nezadovoljstvu branitelja, seljaka, zapravo svih građana Hrvatske'.

'Nezadovoljni smo odnosom prema braniteljima, jer je više od dvije trećine današnjih poljoprivrednih proizvođača prije 20 godina branilo Hrvatsku. Kad smo izašli iz rova, očekivali smo povratak na radna mjesta, ali je sve bilo uništeno i opljačkano, pa smo bili primorani, reći ću i, nažalost, okrenuti se obrađivanju zemlje i uzgoju stoke', rekao je Pokrovac.

Podsjetio je i kako su poljoprivredni proizvođači već godinama nezadovoljni odnosom vladajućih struktura prema selu i seljacima, a kao razlog isticanja nezadovoljstva u subotu u Zagrebu, osim potpore braniteljima, naveo je i probleme u isplati poticaja te druge zahtjeve na kojima inzistiraju dulje vrijeme.

Najavljujući kako će na subotnjem prosvjedu na glavnom zagrebačkom trgu najvjerojatnije biti jedan od govornika, Tomislav Pokrovac je istaknuo kako sudjelovanje seljaka, ali i cijeli prosvjed 'nema veze s politikom, ali je usmjeren protiv Vladinog pogrešnog vođenja politike i države'.