PAO NA BREGANI

Šelebaj uhićen pri izlasku iz Hrvatske

13.10.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Poznati poduzetnik i još uvijek aktualni suprug HTV-ove novinarke Dijane Čuljak, Vladimir Šelebaj-Sellier uhićen je prilikom izlasaka iz Hrvatske u četvrtak u 11.30

Dunja Pavliček, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu za tportal je potvrdila kako je Šelebaj, (navedena samo godina rođenja) uhićen pri izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bregana u 11.30.

Zbog čega je Šelebaj uhićen, za sada ne može otkriti kao niti informaciju je li uz njega uhićen još netko. 'U interesu istrage ns smijem otkrivati te podatke', rekla je Pavliček.

Jutarnji list podsjeća da je sud prošlog tjedna pribavio ključne dokaze da je Šelebaj zajedno s bivšom suprugom Dijanom Čuljak prao novac preko produkcijske kuće Core media.

Šelebaj i Čuljak posljednjih su mjeseci zabavljali javnost prljavim rubljem nakon što su se odlučili razvesti i podijeliti pozamašnu imovinu.

Šelebaj je pisao čak i ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku te se žalio da novi partner njegove bivše supruge, ravnatelj policije Oliver Grbić, koristi svoje ovlasti da bi mu zajedno s Čuljak uzeo imovinu te da ga prisluškuje.

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prihvatio je na današnjoj sjednici izvješće radne skupine koja je obavila nadzor u MUP-u i Operativno-telekomunikacijskom centru (OTC), a kojom je utvrđeno da ilegalnog prisluškivanja i praćenja nije bilo.

Odvjetnik Hanžeković: Nemam saznanja da je Čuljakosumnjičena

'Nemam pojma da je Šelebaj uopće uhićen', rekao je za tportal Marijan Hanžeković, odvjetnik koji je u zadnje vrijeme istupao u ime Dijane Čuljak. 'Nemam nikakvih saznanja vezanih za nju. Prema mom saznanju, ona trenutno nije ni u kakvom procesu', rekao je Hanžeković te dodao da bi on valjda znao da je njegova klijentica osumnjičena.