ZAŠTO TJELOHRANITELJI

Šeks: Psihički bolesnici prijete mi smrću!

27.03.2012 u 20:07

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks otkrio je za Dnevnik Nove TV da prima prijeteća pisma. Šeks je ustvrdio da tjelohranitelji koji ga čuvaju nisu njegov hir, već potreba jer prima prijetnje, izvještava Dnevnik.hr

Traje sigurnosna provjera jer je Šeks jedini hrvatski političar koji već četiri godine, iako za to nema zakonske obveze, ima osiguranje o trošku poreznih obveznika.

Šeks tvrdi da je nedavno primio pismo u kojem piše: 'Ubit ću te.' Otkriva i kako pisma izgledaju. 'Ima ih i gdje se režu slova i potpisanih punim imenom i prezimenom, no ja znam da su to psihički bolesnici', tvrdi Šeks, prenosi Dnevnik.hr

Šeksa čuvaju zbog sigurnosne procjene, a posljednju je radila ekipa bivšeg ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

'Jedan pojedinac koji je na kraju završio i kazneno je odgovarao i bio u pritvoru. S oružjem u ruci prijetio je meni i još nekim osobama prije otprilike godinu i pol dana', prisjetio se Vladimir Šeks.

Javnost o tome nije bila obaviještena. Ministar policije, koji također ima zaštitu, odlučit će o daljnjem statusu Vladimira Šeksa. Sigurnosna procjena traje oko mjesec dana, analizira se cijeli život Vladimira Šeksa, ali i aktualnosti.

Mate Laušić, prvi šef osiguranja Franje Tuđmana, tvrdi da se o cijeni zaštite pojedinca ne bi se smjelo razmišljati. 'Potpisati da se nekome skida osiguranje zaista je teška odluka', dodaje.

A Šeks tvrdi nije ga strah. 'Što se mene tiče, osobno bih bio najsretniji kada bi se to ukinulo', kaže.