POLANČECOVI DOKUMENTI

'Šeks mi najavio bezuvjetnu presudu'

15.10.2010 u 19:45

Bionic
Reading

Tportal.hr u posjedu je izjave Damira Polančeca, koju je mailom poslao na većinu medijskih redakcija, ovjerene kod javnog bilježnika u kojoj prepričava sadržaj sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor nakon njezina povratka iz Libije 2. rujna, kao i sastanka s Vladimirom Šeksom na kojem ga je Šeks nagovarao da za sve optuži Ivu Sanadera

zjava je ovjerena 27. rujna kod javnog bilježnika Nikole Bakrača, a u njoj između ostalog Polančec navodi kako mu je Šeks potvrdio da ga čeka godina dana zatvora. Podsjetimo, Polančec je danas nepravomoćno osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora za naručivanje studije o konvalidaciji od odvjetnika Petra Miletića koju je platio 500 tisuća kuna.

Polančec tako u izjavi piše da su ga nakon izlaska iz zatvora u Remetincu 22. srpnja 2010, u roku od 24 sata kontaktirali putem posrednika, čije ime ne navodi, koji ga je došao pitati je li spreman za susret s Jadrankom Kosor.

Iako je inzistirao na tome da sastanak bude koncem srpnja, on se dogodio tek 2. rujna, na njemu je premijerku upoznao s činjenicom da su on i njegov odvjetnik Anto Nobilo ponudili nagodbu USKOK-u u slučaju konvalidacija u Borovu, a ona ga je tada, tvrdi, uputila na Vladimira Šeksa, jer je on 'dobar' sa sucem Županijskog suda Ivanom Turudićem.

Šeks mu je, navodi Polančec u izjavi, pak savjetovao da na sudu kaže kako je sve radio po nalogu bivšeg premijera Ive Sanadera te da što više puta spomene njegovo ime, jer će mu situacija u obrani tako biti bolja. Polančec, kaže, nije želio svaljivati krivnju ni na koga iako kaže da je Sanader za njega sada samo 'zrak' te je rekao Šeksu da će se braniti istinom.

Na sastanku sa Šeksom doznao je da će biti osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu skoro pa identičnu onoj kakva mu je danas izrečena na Županijskom sudu u Zagrebu.