PREMIJERKIN KLJUČNI ČOVJEK

Šeks koordinator za završetak pregovora

23.03.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Iako se činilo da je Vladimir Šeks na izlaznim vratima iz visoke politike, dogodio se preokret. Šeks je ponovo bitan HDZ-ov čovjek koji trenutačno obavlja možda najvažniji posao u Hrvatskoj. Potpredsjednika Sabora i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora premijerka Jadranka Kosor je odredila za koordinatora provođenja akcijskog plana za završetak pregovora u Poglavlju 23 – pravosuđe i temeljna ljudska prava, otkriva Novi list

'Šeks je imenovan odlukom predsjednice Vlade i on već radi taj posao. Njegova zadaća je koordiniranje ministarstava, drugih državnih institucija, Sabora, pa i pojedinih zastupničkih klubova poput SDSS-ovog. Šeks će pronalaziti rješenja za ispunjavanje mjerila, upozoriti ako Vlada treba donijeti još neku odredbu, zakon ili slično', kazao je za Novi list potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Njegove riječi potvrdili su Novom listu i u Vladi, uz objašnjenje da je na sastanku na kojem su bili svi ključni ljudi hrvatskog pravosuđa, pa tako i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, dogovoreno da će upravo Šeks biti supervizor provođenja akcijskog plana koji bi trebao omogućiti završetak pregovora u lipnju.

Vesna Pusić, aktualna predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, trebala bi formirati grupu od tri do pet zastupnika koji će lobirati među kolegama parlamentarcima u članicama EU-a koje još imaju rezerve prema završetku pregovora već u lipnju. Prema mišljenju Vesne Pusić, među zastupnicima-lobistima trebali bi se, uz nju, naći HDZ-ovka Marija Pejčinović Burić, Milorad Pupovac (SDSS) te SDP-ovac Neven Mimica.