INTERVJU ZA NOVU TV

Šeks kod Bage: Motaju se neke priče da bi predsjednicu mogli kompromitirati oni kojima je dala nogu

16.06.2019 u 21:04

Bionic
Reading

Povodom 30. rođendana HDZ-a gost Dnevnika Nove TV bio je jedan od 'posljednjih Mohikanaca' originalnog HDZ-a, koji i danas figurira kao siva eminencija stranke, Vladimir Šeks. U razgovoru s Mislavom Bagom dotaknuo se niza tema, od trenutnog stanja u HDZ-u, osvrta na unutarstranačke protivnike Andreja Plenkovića, pa sve do moguće kandidature Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu

'Postoje tri vrste optuživača Andreja Plenkovića i njegove politike. Prvi koji ga optužuju da je oštro skrenuo kurs HDZ-ovskog broda u lijevo. To ne stoji, optužuju ga oni koji bi željeli da vodi Vladu i HDZ prema desnim pozicijama. Ovi koji liju krokodilske suze, ovi koji žele da HDZ skrene na desni kurs nisu u pravu, jer Plenković vodi stranku u promijenjenim okolnostima s Tuđmanovom doktrinom i filozofijom. To su oni izvan HDZ-a. Oni u HDZ-u koji također upućuju prijekore predsjedniku Plenkoviću da je skrenuo stranku lijevo i da je eutanazirao desnicu nisu u pravu jer stranka ide kao središnja narodnjačka stranka desnoga centra', rekao je Šeks.

Upitan jesu li HDZ-u štetile izjave Plenkovićevog savjetnika za sigurnost Roberta Kopala o tome kako je za podbačaj na izborima kriv 'crni labud', Šeks je rekao 'Svatko je kovač svoje sreće'.

  • +41
Atmosfera u izbornom stožeru HDZ-a na večer euroizbora Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na pitanje hoće li predsjednica Grabar-Kitarović u utrku za novi mandat, Šeks je rekao kako se 'motaju neke priče da bi je mogli kompromitirati oni kojima je dala nogu', odbivši precizirati je li riječ o bivšem savjetniku Mati Radeljiću.

Cijeli transkript razgovora Šeksa i Mislava Bage pročitajte na portalu dnevnik.hr.