BOLJKOVAC UZVRAĆA UDARAC

Šeks je bio Miloševićev agent, Čičak udbaš

09.04.2009 u 18:08

Bionic
Reading

Hrvatski helsinški odbor objavio dokument iz kojega se, smatraju, vidi da je u likvidacijama po završetku Drugog svjetskog rata osobno sudjelovao i za iste izdavao naloge prvi ministar MUP-a RH Josip Boljkovac. Bivši visoki partijski dužnosnik Boljkovac tvrdi da ga se napada jer previše zna te da je dokument krivotvorina

'Čičak nije normalan čovjek, to će praksa pokazati! Zvao me Puhovski, kazao da vlada potpuni kaos, javio mi se Bilandžić... Pa mi smo sve ovo stvarali i sad smo došli u sukob s ekstremistima', kaže Boljkovac.

Tvrdi da je napad na njega 'juriš na antifašizam'. 'Stvari su potpuno jasne, to je juriš na antifašizam nakon mog svjedočenja u Osijeku i Zagrebu. Mislili su da ću šutjeti i da neću govoriti o Glavašu i Šeksu. Na sjednici u Beogradu održanoj 25. siječnja 1991. godine, na kojoj su bili i Tuđman i Manolić, donesena je odluka da se, s obzirom na napetu situaciju, vojska stavi u prvi stupanj mirnodopskog stanja, a zauzvrat MUP smanji dio rezervnog sastava i naoružanja. Od Josipa Reihl-Kira doznao sam da je 8. svibnja naređena opća mobilizacija u Osječko-baranjskoj upravi i da je ljudima podijeljeno oružje. Zna se tko je tu odluku donio, tko je bio glavni - Šeks i Glavaš. Kir je kod mene bio 27. lipnja i rekao da će biti ubijen, da će ga ubiti Glavaš. Nisam vjerovao. Četiri dana kasnije bio je mrtav', rekao je Boljkovac za Večernji list te dodao da je i sam Čičak radio za Udbu.

'Vladimir Šeks bio je agent Slobodana Miloševića od 1990. godine nadalje, Hrvatsku su u to vrijeme vodili političari koji su sjedili na dvije stolice, ponajprije jer nisu znali kako će se završiti proces osamostaljenja Hrvatske. Jurišaju na mene jer znaju što sve znam o njima. U zadnje vrijeme mi prijete, a već sam četiri puta za dlaku izbjegao smrt!', tvrdi Boljkovac.

'Mnogi tada i danas ugledni hrvatski političari, pripadnici raznih tajnih jugoslavenskih agentura osamdesetih i ranije, početkom devedesetih pokazali su se kao kukavice i nastavili raditi za Slobodana Miloševića. Franjo Tuđman je o Šeksu sve znao', tvrdi Boljkovac za Jutarnji list.