BIVŠI PREDSJEDNICI SABORA

Šeks i Bebić: Šprem bio je čestit i odgovoran čovjek

30.09.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Boris Šprem bio je čestit i odgovoran čovjek, koji je pošteno obavljao sve svoje dužnosti, a njegov odlazak osiromašit će hrvatski politički život, suglasni su Špremovi prethodnici na toj dužnosti Luka Bebić i Vladimir Šeks.

"Borisa Šprema sjećam se kao vrlo korektnog, čestitog, odgovornog i skromnog čovjeka i političara koji je odgovorno i pošteno obnašao svaku svoju dužnost", rekao je Šeks Hini.

Borisa Šprema sjeća se iz 1990., kao člana Izborne komisije i tajnika Vijeća općina u Saboru te kao predsjednika saborskog Odbora za obranu, a na svim tim dužnostima je, ističe Šeks, bio principijelan i čovječan.

"Neovisno o političkim razlikama, u mom je svjetonazoru ostavio dojam poštenog čovjeka. Zaista mi je žao što je izgubio bitku s tom opakom bolešću, a njegovim silaskom sa životne i političke pozornice hrvatski politički život bit će osiromašen", istaknuo je Šeks.

I Luka Bebić sjeća se korektne suradnje s Borisom Špremom u saborskom Vijeću općina, u kojoj se, ističe, nije osjećala razlika u političkoj pripadnosti, a Šprema također opisuje kao korektnog i odgovornog političara.

"I na drugim dužnostima susretali smo se i razgovarali kao prijatelji i ražalostila me je vijest o njegovoj bolesti i preuranjenoj smrti, nakon hrabre borbe za život. Izražavam sućut njegovoj obitelji i SDP-u. Boris Šprem ostat će u trajnom sjećanju nas koji smo ga poznavali, ali i onih koji će doći iza nas", rekao Bebić.